Psykiatrien I Region Syddanmark offentlig
[search 0]
Download appen!
show episodes
 
I podcastserien ”Lad os tale om psykisk sygdom” gør vi netop det. Taler om alt det, der vedrører psykisk sygdom. Vi taler om det, der er svært og om det der lykkes på trods af et liv med psykisk sygdom. Og om diagnoser, symptomer og behandling – både ud fra en personlig og en faglig vinkel. Vi taler også om håb, om at blive rask og komme sig fra en psykisk sygdom, og om alle de nuancer der ligger i livet mellem sundhed og sygdom. ”Lad os tale om psykisk sygdom” er lavet i et samarbejde melle ...
  continue reading
 
Artwork

1
Et Usynligt Fællesskab

Fremskudt Funktion & Center for Digital Psykiatri

icon
Unsubscribe
icon
Unsubscribe
Dagligt+
 
Et Usynligt Fællesskab er en podcast til dig, som har et barn, der lider af angst eller ængstelighed. Kvinderne i podcasten møder hinanden én til én for første gang, og sammen sætter de ord på deres oplevelser og indsigter i sig selv og livet som forælder til et ængsteligt barn. At være forælder til et barn med angst er at være en del af et usynligt fællesskab – kom og vær med.
  continue reading
 
Loading …
show series
 
Thomas er blevet voksen. I denne anden del af 'Livets rutsjebanetur' snakker vi om de personer, der har spillet en vigtig rolle i Thomas' liv. Vi taler om store livsændringer i en psykisk sårbar persons liv. Thomas fortæller også om, hvad han drømmer om for fremtiden. Medvirkende: Thomas Leth Teisen Vært og tilrettelægger: Nicolas Hansen…
  continue reading
 
Psykiatriens Nyhedspodcast - TEMA om forandringer (15:54) Velkommen til en ny temaudgave af psykiatriens nyhedspodcast denne gang med fokus på forandringer. Vi tog med på psykiatriens halvårlige arbejdsmiljøuddannelsesdag, som denne gang stod i forandringernes tegn. Psykiatrien står – sammen med resten af sundhedsvæsenet – midt i en tid med store f…
  continue reading
 
TEMA - Moderne behandling af selvskade kræver høje faglige standarder (23.09) Selvskade har været et voksende fænomen gennem de seneste 20 år. Sociale medier rummer helt sikket en del af forklaring. Men også en stigende interesse for, hvad selvskade i det hele taget er, hører med til forklaringen. For selvskade er ikke alene skade på egen krop. Det…
  continue reading
 
Thomas Leth Teisen var blot en lille dreng, da en tragisk hændelse skabte et traume i ham. Selvom det ikke er længe siden, at Thomas Leth Teisen rundede 30 år, har hans liv allerede været præget af en lang række op- og nedture. Medgange og modgange. Manier og depressioner. Thomas fortæller i dette afsnit om, hvordan han forsøgte at navigere sig gen…
  continue reading
 
I første afsnit af Min skøre søster møder vi de enæggede tvillinger Thora og Petra. Denne gang kommer samtalen ind på, hvordan de har det, når de kommer væk fra hinanden grundet indlæggelser og rejser. Det viste sig i bakspejlet at være godt for tvillingerne med lidt naturlig adskillelse - men følte de også det i selve situationen? Hvordan har det …
  continue reading
 
Skizofreni er en psykisk lidelse, der dybt påvirker en persons tanker, sanser og følelser. Den opstår typisk i ungdomsårene og kan vise sig på mange forskellige måder fra individ til individ. I dette afsnit møder du to søstre, der har oplevet sygdommen helt tæt på. Thora og Petra er ikke blot søstre. De er enæggede tvillinger. Så ens, og alligevel …
  continue reading
 
I første afsnit bliver der talt om den skyld, skam og dårlige samvittighed, der for mange forældre er en tro følgesvend, når ængsteligheden er blevet en del af familielivet. Tilrettelæggelse og redigering: Monique Leonhardt-Lindqvist og Niklas Nabe Mix og lyddesign: Mads Klynder Grafik: Roar Refer Lerche Produceret af Fremskudt Funktion og Center f…
  continue reading
 
I andet afsnit bliver der talt om den dybe følelse af ensomhed, der kan opstå, når man kæmper med noget, der er usynligt for øjet. Tilrettelæggelse og redigering: Monique Leonhardt-Lindqvist og Niklas Nabe Mix og lyddesign: Mads Klynder Grafik: Roar Refer Lerche Produceret af Fremskudt Funktion og Center for Digital Psykiatri med støtte fra Sundhed…
  continue reading
 
I tredje afsnit bliver der talt om at føle vrede mod omverden. Tilrettelæggelse og redigering: Monique Leonhardt-Lindqvist og Niklas Nabe Mix og lyddesign: Mads Klynder Grafik: Roar Refer Lerche Produceret af Fremskudt Funktion og Center for Digital Psykiatri med støtte fra SundhedsstyrelsenAf Fremskudt Funktion & Center for Digital Psykiatri
  continue reading
 
I fjerde afsnit bliver der talt om det der med ”at huske at passe på sig selv”, og hvorfor det ikke altid er så let. Tilrettelæggelse og redigering: Monique Leonhardt-Lindqvist og Niklas Nabe Mix og lyddesign: Mads Klynder Grafik: Roar Refer Lerche Produceret af Fremskudt Funktion og Center for Digital Psykiatri med støtte fra Sundhedsstyrelsen…
  continue reading
 
I femte afsnit bliver der talt om de udfordringer ængsteligheden bringer med sig ind i hele familien, uanset om man er gift, skilt eller helt alene. Tilrettelæggelse og redigering: Monique Leonhardt-Lindqvist og Niklas Nabe Mix og lyddesign: Mads Klynder Grafik: Roar Refer Lerche Produceret af Fremskudt Funktion og Center for Digital Psykiatri med …
  continue reading
 
I sjette afsnit bliver der talt om at presse … eller ikke at presse. Tilrettelæggelse og redigering: Monique Leonhardt-Lindqvist og Niklas Nabe Mix og lyddesign: Mads Klynder Grafik: Roar Refer Lerche Produceret af Fremskudt Funktion og Center for Digital Psykiatri med støtte fra SundhedsstyrelsenAf Fremskudt Funktion & Center for Digital Psykiatri
  continue reading
 
Julen nærmer sig - også i psykiatrisygehuset, lyt med her og hør, hvad der rør sig hos os i den anledning og meget mere! 00.25 - Hvad betyder den nye aftale for sundhedsvæsenet for os? Et flertal i folketinget har besluttet, at somatikken og psykiatrien skal lægges sammen. Den nye organisering skal træde i kraft fra januar 2026 i Region Syddanmark.…
  continue reading
 
Hvorfor får det så meget opmærksomhed, når offentligt kendte danske mænd græder? Hvordan har de stereotypiske kønsroller i hjemmet ændret sig gennem tidens løb? Hvad skal der til for at blive bedre til at opspore og forebygge mænds selvmordstanker? I denne anden del af snakken med psykolog, forskningsleder på Rigshospitalet og formand for Forum for…
  continue reading
 
Psykiatriens Nyhedspodcast november 2024 Velkommen til en ny episode af Psykiatriens Nyhedspodcast i denne udgave kan du høre om: 00:38 Sundhedstrukturreform på vej Den politiske aftale er ikke på plads endnu, men tankerne om at psykiatrien skal lægges sammen med somatikken giver anledning til panderynker blandt ledere og medarbejdere. Det er polit…
  continue reading
 
”Alt for mange mænd har næsten ingen at tale fortroligt med.” Sådan lyder det fra Svend Aage Madsen, der er psykolog, forskningsleder på Rigshospitalet og formand for Forum for Mænds Sundhed. Mænd reagerer meget anderledes på kriser i livet end kvinder gør. I dette afsnit taler vi om de mange forskelle, der viser sig hos henholdsvis mænd og kvinder…
  continue reading
 
I oktober-udgaven har vi det her til dig: Korte nyheder: Antallet af senge på Psykiatrisk Afdeling Vejle reduceres frem til 15. januar Carsten Dahl Gregersen tiltræder som ny chef for Service Kom til Gå-hjem-møder og mød direktionen Penge til psykiatrien i seneste budgetforlig Styrkelse af sikkerheden og trygheden for medarbejdere og patienter Hvad…
  continue reading
 
Birgitte Skjødt er nået til et punkt i livet, hvor der skal træffes nogle vigtige beslutninger. Man kan vel kalde det for voksne beslutninger. Liselene Pedersen fortæller nærmere om, hvilke signaler der kan vise sig hos unge mennesker med en psykisk sårbarhed. Hun understreger, at der ikke findes en facitliste – men hvordan griber man det så an? De…
  continue reading
 
I september-udgaven tager vi hul på den store opgave, som ligger foran os: At psykiatrien skal overtage behandlingen af patienter med dobbeltdiagnose. Cheflæge i Esbjerg og formand for styregruppen Agnete Larsen giver en status på, hvor langt vi er med arbejdet. Lever psykiatrisygehuset op til skrappe krav om arbejdsmiljø? Det skal testes i den kom…
  continue reading
 
En badeferie med familien lyder umiddelbart ikke helt skidt. For lille Birgitte ændrede badeferien dog ikke, at hendes forældre begge var funktionelle alkoholikere, og at både psykisk og fysisk vold var en del af familielivet bag facaden. Birgitte Skjødt er i dag 30 år gammel, arbejder i psykiatriadministrationen i Region Syddanmark og har siden 20…
  continue reading
 
LYT MED på PSYKIATRIENS NYHEDSPODCAST og hør hvordan vi kan hjælpe vores patienter med at kvitte smøgerne - med stort held. Du kan også komme en tur med i fysioterapien hos retspsykiatrien i Middelfart og høre, hvad det er, som fysioterapi betyder for vores patienter der. Vi lægger også op til arrangementet Sindssyg god Søndag i Middelfart, som løb…
  continue reading
 
I anledningen af sommerferien har vi samlet nogle af de bedste historier fra tidligere episoder af Psykiatriens Nyhedspodcast. Hør eller genhør hvordan vinterbadning gør en forskel for psykiatriske patienter i Odense, hvordan stamceller i små petriskåle kan forbedre den psykiatriske behandling, og om regionens arbejde med at hjælpe børn, der er pår…
  continue reading
 
LYT MED på den seneste udgave af Psykiatriens NyhedspodcastVi har mange ting med i denne episode, som også er den sidste før sommerferien. ​Du kan blandt andet høre vores sygeplejefaglige direktør Anne Mette Vind fortælle om baggrunden for udskiftningen af ledelsen i PA Vejle.----more---- ​I Esbjerg har vi været på besøg på deres frivilligcafe, som…
  continue reading
 
I dette afsnit skal du møde Ida Storm, der er ph.d. studerende og forsker i, hvordan det påvirker ungdomslivet, når man som ung rammes af livsomvæltende psykisk lidelse. Ida har blandt andet interviewet unge, der har oplevet psykose, om hvordan det påvirkede deres identitet og hvad der var vigtigt i deres proces for at få det bedre. Dette er andet …
  continue reading
 
Minihjerner, misbrugsbehandling og uddannelse til sygeplejerske - mens du går på arbejde - er noget af det du kan høre mere om i denne udgave af Psykiatriens Nyhedspodcast. Bliv sygeplejerske på en ny måde I samarbejde med UCL har psykiatrisygehuset nu sikret en ny videreuddannelsesmulighed for social- og sundhedsassistenter, som ønsker at uddanne …
  continue reading
 
Når man som ung rammes af psykisk lidelse, kan det føles som om ens liv sættes på pause mens vennernes fortsætter ufortrødent. Det kender 25-årige Filip alt til. Han har det meste af sin ungdom kæmpet med psykisk lidelse, hvilket har påvirket bl.a. hans venskaber, identitet og fremtidsdrømme. Afsnittet er det første af to, hvor vi undersøger hvorda…
  continue reading
 
SLÅ ØRERNE UD og lyt med på den seneste udgave af Psykiatriens Nyhedspodcast. Så tager vi dig med rundt i psykiatrisygehuset, hvor du bl.a. kan møde: Forsker Peter Hjort, som har undersøgt om rygestop også virker for psykiatriske patienter. Det gør det, skulle vi hilse at sige! Lægefaglig direktør Anders Meinert vil gerne holde på seniorerne. Og al…
  continue reading
 
"Jeg vidste godt, at jeg havde mine egne tanker, og så havde jeg de her mandetanker, som truede mig og fortalte mig alle mulige grimme ting," fortæller Maria Winther Osmundsen. Fra en meget ung alder kunne Maria se en hund, som ingen andre kunne se. Mange år senere fandt hun ud af, at hendes tanker ikke blot var tanker, men at hun var stemmehører. …
  continue reading
 
Så er der friske nyheder til dig, der arbejder i psykiatrisygehuset! I denne udgave tager vi hul på ”Faglige fortællinger”. Det er historier fra den kliniske hverdag med afsæt i de opgaver, vi løser, når vi er på arbejde. Og fagligheder, dem er der mange af her i psykiatrien - faktisk flere end 30. Vi glæder os til at fortælle om, hvordan vi sammen…
  continue reading
 
I denne udgave tilbyder vi en kold dukkert sammen med patienter og medarbejdere i Odense Havnebad. Du kan også høre om, hvordan det går med udrulningen af F-ACT på vores afdeling i Aabenraa og i deres 4 tilknyttede lokalpsykiatrier. Der er i det hele taget en masse godt indhold, som du ikke skal snyde dig selv for. Find alle indslagene i listen her…
  continue reading
 
I afsnit 48 hører vi om Rasmus' erfaringer i livet med autismespektrumforstyrrelsen Aspergers syndrom. I dette afsnit er Rasmus igen på besøg, men denne gang sætter Rasmus' mor Anne os ind i, hvordan livet har været med forældrehatten på. Det har været mange år fyldt med udfordringer og svære beslutninger – men det ændrer ikke på, hvor stærkt et bå…
  continue reading
 
Hvordan kan man få et normalt ungdomsliv i balance, når man har bipolar lidelse? Og hvordan skal man som pårørende agere for bedst at støtte den unge? Det er blot nogle af spørgsmålene som vi kommer ind på i dette afsnit, i selskab med Marcus Richard, der er studerende og har bipolar lidelse, og psykolog Glennie Almer, der er specialiseret i behand…
  continue reading
 
Lyt med i denne epsiode og hør om bl.a.: Nyt fra arbejdsmiljødagen, hvor der var fokus på psykisk arbejdsmiljø Udmøntning af bevillinger fra regionen til psykiatrisygehusets aktiviteter Interview med nyuddannet specialsygeplejerske Nytårshilsen fra direktionen Rigtig god fornøjelseAf Psykiatrien i Region Syddanmark
  continue reading
 
I denne udgave takker direktionen for året, der næsten er gået, og vi tager på besøg til et julearrangement på vores afdeling i Vejle Vi kigger også tilbage på de største begivenheder i årets løb: Direktionens bekymringsbrev ved årets begyndelse Sammenlægning af vores børne- og ungdomspsykiatri 10 år med Center for Digital Psykiatri Og vi kigger li…
  continue reading
 
I dette afsnit taler vi med 24-årige EN AF OS-ambassadør Jonas, der har tilbagevendende selvmordstanker, der udspringer af depression og følelsen af ensomhed. Vi taler også med Erik Christiansen fra Center for Selvmordsforskning, der har mange års erfaring med forskning i selvmord. Hvis du kæmper med selvmordstanker, kan det være en stor hjælp at d…
  continue reading
 
På et tidspunkt i Karins liv beslutter hun sig for, at hun gerne vil være mor. Det betyder også, at hun skal i gang med en udtrapningsplan af medicinen, som hun tager, fordi hun har diagnosen bipolar affektiv sindslidelse. Men hvordan reagerer Karin, når hun pludselig står uden sin medicin? Hvor meget hjælp får hun under – og efter – graviditeten? …
  continue reading
 
For EN AF OS-ambassadør Daniel Fabricius-Sommerkorn skulle fødslen af hans første barn vise sig at blive mere kompliceret end forventet. Datteren var en stjernekigger, hustruen skulle have akut lægebehandling – og Daniel kunne intet gøre. Dette er Daniels egen fortælling om, hvordan en ironman får angst, stress og depression som resultat af en svær…
  continue reading
 
Verden over sættes ekstra fokus på selvmordsforebyggelse i september 2023, når verdensdagen for selvmordsforebyggelse afholdes. I år vil vi i Psykiatrien i Region Syddanmark i et samarbejde mellem PsykInfo og Center for Selvmordsforebyggelse fokusere på, hvordan vi kan forebygge mistrivsel og selvmord blandt mænd i alle aldre. Vi taler med fagperso…
  continue reading
 
Amalie Salbøg er psykologistuderende og EN AF OS-ambassadør. Vejen til at have både studielivet og det mentale i balance har dog været en kringlet vej med masser af udfordringer. Det har krævet studiestart af flere omgange, lange sygemeldinger og at skulle finde ud af, hvem hun egentlig var, efter pludselig ikke at kunne genkende sig selv længere. …
  continue reading
 
Mikkel fik som barn fortalt, at han var det perfekte barn. Han var glad, klarede sig fremragende i skolen og var god til sport. På overfladen så alt normalt ud, men i virkeligheden kæmpede Mikkel med store psykiske udfordringer, som ingen omkring ham opdagede. I dette afsnit fortæller Mikkel om hans børne- og ungdomsliv. Om op og nedture, om et liv…
  continue reading
 
I mange år er patienter med selvskadende adfærd blevet mødt med tvang i Psykiatrien med det formål at stoppe og beskytte mod selvskaden. Men nu er tilgangen til, hvordan man møder og behandler patienter, der selvskader, ved at ændre sig. I dette afsnit taler vi med cheflæge Nicolas Hansen, der har været faglig ansvarlig for udformningen af 'Selvska…
  continue reading
 
Efter 34 år i politiet blev arbejdet for meget for Ole Nielsen, der efter en indlæggelse i psykiatrien fik diagnosticeret PTSD. I dette afsnit fortæller Ole blandt andet om, hvad der fik filmen til at knække, og hvordan flere årtiers belastning har sat sig dybt i ham og hans hverdag. ”Lad os tale om psykisk sygdom” er lavet i et samarbejde mellem m…
  continue reading
 
I dag Rasmus er 43 år gammel. Det var først i en alder af 35 år, at han fik stillet diagnosen Aspergers syndrom, som er en autismespektrumforstyrrelse. Han har gennem livet vænnet sig til at gemme visse ting væk bag en maske – rigtig godt endda. Men hvad gemmer der sig, hvis man tager et kig bag masken? ”Lad os tale om psykisk sygdom” er lavet i et…
  continue reading
 
Da Jef blev diagnosticeret med en psykisk lidelse, slog det pusten ud af ham. Men at indgå i fællesskaber, både online og i foreningslivet, blev en afgørende vej for ham mod at få det bedre. Hør mere om, hvordan Jef fandt styrke og håb ved at være del af fællesskaber centreret omkring fælles interesser, og hvordan det hjalp ham med ikke at lade syg…
  continue reading
 
"Det er et voldsomt ansvar at have som teenager. Jeg plejer at sige, at jeg er blevet voksen hurtigt," fortæller Christina, som skulle sidde klar ved telefonen i tilfælde af, at storesøsteren Camilla fik det dårligt og måske havde gjort selvskade. I dette afsnit fortæller både Christina og Camilla om, hvordan de husker de værste perioder. De taler …
  continue reading
 
Cecilie er 24 år gammel, medicinstuderende og EN AF OS-ambassadør. For 10 år siden fik diagnosen ADHD, og har derfor stor erfaring med diagnosen på trods af alderen. Selvom hun dagligt har oplevelser, der skyldes ADHD, har hun også lært at gøre brug af diagnosen som en ressource i sin hverdag og på arbejdet. Du kan også høre om, hvad der har været …
  continue reading
 
Loading …

Hurtig referencevejledning

Lyt til dette show, mens du udforsker
Afspil

OSZAR »